top of page

groepslessen

Kijk op het lesrooster om te zien op welke dagen, en welk tijdstip deze lessen gegeven worden.

Bent u geïnteresseerd? Vraag dan een proefles aan via het contactformulier!

Peuterdans

Dansend de wereld ontdekken? Met andere kindjes bewegen op muziek? We spelen mee met de fantasie van het kind en dat maakt het aantrekkelijk voor ze. De les bestaat uit kennis maken met elkaar, er wordt een speelse warming-up gedaan op leuke kindermuziek, waarin we de fantasie van het kind meenemen. Ook werken wij met thema’s zodat het voor de kinderen erg leuk blijft en ze niet eens door hebben dat ze zich aan het ontwikkelen zijn door middel van dans in hun belevingswereld. Deze les is voor kinderen van ongeveer 2/3 jaar.

Kleuterdans

Kleuters vinden het leuk om bewegingen te gaan leren; zoals chasse’s, huppelen, draaien, sprongen. Naast de motorische ontwikkeling wordt hierdoor ook de muzikaliteit ontwikkeld en gestimuleerd. We geven ze ruimte doormiddel van oefeningen zodat ze hun eigen bewegingsmogelijkheden kunnen ontdekken. Deze les is voor kinderen van ongeveer 3 tot 5 jaar.

Kidsdance

Wanneer je ruim 5 of 6 of net 7 jaar oud bent bieden wij Kidsdance aan. Hierin leren de kinderen verschillende danstechnieken zoals; modern, hiphop en jazz zodat ze kunnen ontdekken wat hen leuk lijkt. Vanaf 7 jaar mag je bij ons namelijk voor een dansstijl gaan kiezen.

Modern

Moderne dans is een dansvorm, waarin elke menselijke beweging mogelijk is. Hiertoe behoren de echte dansbewegingen zoals jazz- en balletbewegingen. Maar ook de gewonere dagelijkse bewegingen, zoals lopen, zwaaien met de armen en rennen. Bij moderne dans sta je letterlijk met beide benen op de grond en probeer je de beweging te vergroten en te versterken. Het is belangrijk om je gevoel los te kunnen laten in de bewegingen. Deze les is voor kinderen vanaf 7 jaar en in de niveau's Beginner, Intermediate en Advanced. In deze stijl is er ook een Adults les beschikbaar!

Hiphop

Houd je van stoer, swag en flow en wil je lekker bouncen op de beat, dan is HipHop een les voor jou. We werken met dansmixen, dit wil zeggen dat we verschillende liedjes in 1 mix gebruiken, daardoor werken we ook met verschillende dansstijlen zoals; HipHop, Locking, Waacking, Voquing, Feminine, Dancehall, Afro, House. Deze les is voor kinderen vanaf 7 jaar en in de niveau's Beginner, Intermediate en Advanced. In deze stijl is er ook een Adults les beschikbaar!

Demoteams

Bij LiFe Dance zijn er bepaalde groepen die deelnemen aan wedstrijden, deze worden demoteams genoemd. Om onderdeel te worden van een demoteam worden dansers uitgenodigd voor een auditie. De demoteams zijn er in de stijlen Hiphop en Modern en ze zijn verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën. Deze teams doen mee aan zowel nationale als internationale wedstrijden. Naast de demotraining worden de dansers verwacht om minstens één andere advanced les te volgen om het niveau hoog te houden. Om meer over deze teams te weten te komen, ga naar deze pagina!

Masterclass

Gedurende de week zijn er ook masterclasses beschikbaar in de stijlen Hiphop, Modern en Jazz. Deze les is voor gevorderde dansers die wat extra uitdaging zoeken. Van september tot de carnavalsvakantie, leer je per 1 of 2 lessen nieuwe choreografieën aan om te werken aan je techniek, je inleving en je vermogen om dansen snel aan te leren. Vanaf de carnavalsvakantie wordt deze les een besloten groep en wordt er aan 2 dansen gewerkt voor de LiFe Shows. Deze les kan je in je het hele jaar volgen maar je kan ook losse lessen volgen tot aan de carnavalsvakantie!

Bij vragen of voor extra informatie, kan je terecht bij ons via het contactformulier!

Sportlessen

Pilates

Pilates is een trainingsvorm die bestaat uit oefeningen die gericht zijn op het sterker maken van het lijf doormiddel van het gebruik van ontspanning, balans, concentratie, verlenging, ademhaling en kracht. De oefeningen in de Pilatesles worden uitgevoerd staand, zittend en liggend op een mat. Pilates zal ervoor zorgen dat je een soepelere rug, sterkere buikspieren, een betere balans en een goede bloedsomloop ontwikkeld. Pilates is zeer geschikt om de bekkenbodem musculatuur te versterken. Ook kan het lichamelijke klachten doen verminderen en je meer in balans brengen. Het tempo van de les ligt laag. Iedereen kan het, dus jij ook!

Dance & Shape

Energie, power, kracht, conditie, plezier, ritme en muziek… Dance & Shape is een mix van dans en sporten, verwerkt in een energieke en explosieve groepsles die te volgen is door iedereen. Je staat geen seconde stil! De les is verdeeld in een deel cardio-dans met veel high-impact en interval oefeningen. Vervolgens worden er krachtoefeningen voor buik, billen, benen, armen en rug gedaan. Terwijl je met veel plezier aan het dansen bent, werk je aan je conditie! Vind je dat je niet kan dansen of heb je moeite met de pasjes? Geen zorgen! Het instap niveau is laag en in de les worden veel opties gegevens zodat iedereen lekker mee kan doen!

bottom of page